Afganistan – Herat

Môže sa Vám ešte páčiť...

27 komentárov

  1. richardus píše:

    dobre dobre priatelu,

    Samozrejme ze to chod testnut cestu, ved ked sa nebude dat tak ta urcite niekto nahodi na korbu nejakeho auta.No ked je ta cesta dost rozbita tak offroad pojde tak 20-30kmh(to max co moze buc!) ,to znamena ze 900km a tri dni je triezva uvaha ver mi ;)
    R.

  2. dnk píše:

    Ahoj Kybi! Uzasnu cestu podnikas! Velmi sa mi paci, ze zazitky pises on-line. Drzim ti place – nech Ti vsetko dobre vyjde.
    Dusan Kubinak

  3. durec píše:

    Kybi, som rad, ze si sa rozhodol pre cisty styl… ale davaj si pozor, nerad by som bol keby ti nejaky moslimsky fundamentalista podrezal hrdlo. Neviem aka je tam situacia, takze sa mi to tazko predstavuje, ale ked pises, ze je to v pohode, tak to asi je naozaj v pohode. Teroristi sa teraz orientuju na turisticke strediska, v europe. Nedavno vybuchla bomba na pobrezi Bulharska a teraz zase v Egypte tri bomby.
    Ale nechcem vnasat negativne nalady, tak ti zazelam, prijemne zazitky z Afganistanu a posielaj fotky..

    Trimeme ti palce…
    durec

  4. lunica píše:

    Ahoj Kybi, si tak predstavujem jak to tam brázdiš, no paráda, sa nebojíš.Keby som mala lepšiu kondičku aj by som ti robila spoločnosť :-))
    Prajem všetko dobré.Júlia

  5. dnk píše:

    Kybi,
    ked som pozeral fotky (paradne!) tak mi vrta v hlave, co to mas za bike? je to TEN bike, diamondback – TEN ktory si mal uz ked sme jazdili v mlynskej?
    sa mi to nechce verit, ze by tolko km vydrzal… ;-)

  6. kopec píše:

    kybi, tak to je desna pohoda. Tak si to tam v tom Afganistane uzi.

    A offroad je offroad. Pri najhorsom budes tlacit, nie ? :-).

  7. lebed píše:

    Ahoj ,

    Drzim Ti palce, krasna cesta to iste bude cez tie hory (3000 m sedlo je brutaaaal). Som zvedavy ci sa das odviest na nakladaku alebo to odmietnes :-) S pozdravom a vsetko dobre praje Peter.

  8. gabo píše:

    Paradik,

    drizime palce prijemne spravy, ze vsetko ide hladko. Jedna novinka. Tibko ma syna Richarda.

    Vela sil do hor.
    Gabo a Mata

  9. vasso píše:

    Ahoj Kybi, celkom som si vydychol, ked som precital tvoje prve dojmy z Afganistanu, tiez som trocha podlahol pochybnostiam. Som zvedavy na dalsie tvoje dni v tejto krajine a na nejake objektivnejsie informacie, nez tie masmedialne. Ta cesta do Jalalabadu bude asi velmi dobrodruzna, ak to ma byt „polna“. Pozeral som to trocha v mape, kadial vedie ta cesta a klobuk dolu teda. Prajem vela stastia, sily, pevnej vole a hlavne nech vydrzi zadok a zelezo.

  10. sidi píše:

    ty si kery kybi? Ten zos Kosicoch? Bicyklovy manik, co v Prahoch robi? :-)

  11. vevi píše:

    servac brutus :-)

    kaslem na vyrobu u nas v podniku nech stoji !, ja idem pozerat foto…

    cavello

  12. tworbo píše:

    safra, kybi zavidim ti moc, takze uz agfghan, zeme moje vysnena…. no asi to s tebou nedam tu cestu, doma se to sere, mamicka mojho syna dela velke problemy… ted se mi to nehodi. skoda…. ale jsem pevne rozhodnut dat pristi rok cestu do indie po zemi… tvoje psani a fotky a vytrvalost me utvrzujou ze to neni nemozny… drz se chlape. slapej koukej kolem sebe a uzivej kazdy chvile. my tu u kompjutru pomalu umirame na nase „problemky“ hodne stesti u fousatejch…TWORBO

  13. tram píše:

    Nazdar Vogon,

    uz som doma z nemocnice.

    Drzim palce.

    Davaj pozor.

    Tram

  14. buro píše:

    sevas kybi,
    ked to tu citam, tak fakt niekedy neviem co na to povedat, je to riadna sila, a nech ta sprevadza aj nadalej.

    nech ti kybi klby sluzia a vsetko ostantne taktiez
    idem si dat aspon zopar km nech sa ti dobre slape
    sevas burec

    zlom vaz

  15. tworbo píše:

    vi nekdo neco o kybim? strach ma velke oci….

  16. marian píše:

    aj ja si onho uz zacinam robit starosti. ale asi ide teraz tych 900km tou offroad cestou, tak asi len nema pristup na net. on sa o seba isto vie postarat. drzme mu palce. je to manik

  17. marian píše:

    pre tvorbo

    cav myslis to s tou cestou do indie vazne? nepotrebujes partaka? aspon na kus cesty niekam na vychod. ak o tom mas chut napisat nieco viac, tak budem rad. ajetotu@centrum.sk

    marian

  18. natasha.com píše:

    ahoj kybi,

    zajtra vyrazam na moju jeden a pol mesacnu solo put do Mongolska, som sa nakoniec dockala i ja :) dufam ze si v poriadku a das o sebe viediet, tvoj fanklub uz je nervozny, ale v afganskych horach najdes asi viac Mongolov ako internet kaviarni :)) (zije tam asi 2000 hlavova mongol.mensina, potomci Dzingisovych vojakov :) Ked o tyzden dorazim do Ulaanu, dufam ze si precitam novy prispevok od teba, drz sa.

    natasha.com

  19. rudy píše:

    stetli sme sa na iransko-afganskej hranici, kupil som v herate bike a stravil som s rastom 7 dni byciklovanim v afgfhanistane. asi 60 km sa mi pokazil bike. rasto pokracuje uspesne dalej so svojim stylom, sme dohodnuty, ze v kabule sa stretneme. mal by dorazit o 4,5 dni.

    pokusim sa poskladat svoje zazitky chronologicky tak ako sa stali. Ked som sedel v inet cafe v mashhade a pozrel si kybiho stranku netusil som ze stravim s rastom tolko dni.
    21.7.2005
    Dohohdnuti sme boli na 13.00 na hranici. Nevedel som sa dockat, kedy sa stretneme. Ja som prisiel uz o 11.30 a tak som cakal. Od colnikov som dostal echgo, {nepravdive} ze afganska hranica sa zatvara o 14.00, 13.50 a kybiho nikde. Rozhodol som sa ze ho pockam na colnici. Asi o 14.40 pocujem zozadu akisi ruch. aaaa, rasto kricim na zarasteneho typka. Vitame sa pekne po slovensky, afganci len pozeraju odkial sa asi pozname. rasto aso cyklista ma prednost, ja sa pripajam a o par minut sme obaja vybaveny. Travime spolu asi hodinu, davam rastovi datle, mapu afganistanu a lucme sa s tym ze sa stretneme v herate v hoteli jam. Vecer lezim v hoteli a premyslam akoby bolo dobre, keby som sa mohol propojit k rastoviaspon na par dni. Urcte nebude chciet… napada mi…. iba by som mu bol na obtiaz. s takymito myslienkami zaspavam.
    22.7.2005
    vecer prichadza rasto, sme spolu v izbe a ja stale premyslam ako by bolo v pohode , keby som sa pripojil.
    23.7.2005
    Len tal medzi tecou, kedysi naobes spominam tuto blaznivu moznost rastovi. jeho prva reakcia je : Pod. Zozen bycikel a mozeme ist spolu. najskor uvazijeme ze by som s nim mohol ist par dni, potom to rozsirujeme na chachgeron a koncime az v kabule. neprejde ani hodina a my brazdime ulice heratu s celom kupit bycikel. druhy bike, ktory vidimer vyhovuje rastovmu odbornemu oku, zjedname cenu zo 100 usd na 80 usd a uz mi nic nebrani pridat sa k rastovi.
    ———————————

    pokracovanie nabuduce

  20. richardus píše:

    Ta to je sila Slovaci se chodza vozic po Afganistane:-)
    Mame radost Vincente….

  21. Tiko píše:

    Ahoj Kyber! Len som Ti chcel povedať, že je tu v Budapešti pár ludí, ktorí držia Ti palce a denne pozorujeme tvoj blog, kedy sa už konečne ozveš.

  22. olo píše:

    jasno kybi :) uz by si mohol napisat, stale tu klikam a nic :))) a hlavne nejake fotkyyy…. urcite je tam krasne, sa podel o zazitky ;)

    drzim palce

  23. johan píše:

    serus chlopaku.dufam ,ze si fpohode:)
    ja sa teraz vracam z albanska a sa tiez potvrdilo“strach ma velke oci“
    ta len dalej slap brutalu….johan

  24. lunica píše:

    Si v poriadku????

  1. 21. mája 2006

    apply for credit card…

    bureaucracies Salvador!segmenting sonnet reprieving sheen datagram.Zionists?credit cards http://www.1click-credit-card.com/

  2. 21. mája 2006

    ramada…

    shift systematizing,Titus individualism cheap hotels http://cheap-hotels.hotels-fun.com/

Pridaj komentár